توصیه های زیست محیطی پیرامون ماه محرم

0

0

پنج‌شنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳  ۰ نظر   ۸۴۱ بازدید

توصیه های زیست محیطی پیرامون ماه محرم

لاتُفسِدْ عَلَي القَومِ ماءَهُم.
آب مورد نياز مردم را آلوده نكن.
امام صادق علیه السّلام الكافي، ج 3، ص 65

محرم و صفر تمرین خوب نگریستن است، بیایید با درخشش اندیشه سالم در حفظ محیط زیست سالم خود بکوشیم.

هر ساله با شروع ماههای محرم و صفر بسیاری از هموطنان عزیز جهت برآوردن حاجات خود در ایام ماههای محرم و صفر، اقدام به دادن نذورات درمیان مردم از قبیل: غذا، آش، چای، شربت، شیر و غیره در ظروف یکبار مصرف پلاستیکی می نمایند که محل توزیع این نذورات در منازل، تکایا، حسینیه ها، مساجد و بعضی نیز در کنار معابر می باشد که متأسفانه با توجه به مشکلات زیست محیطی استفاده از این ظروف، بعضی از مردم با ریختن این زباله ها در سطح معابر و نهرها باعث مشکلاتی در محیط زیست و نظافت شهر می شوند.

بحرانی ترین روزی که این گرفتاری به اوج خود می رسد روز دهم ماه محرم است که با سهل انگاری مردم و عدم امکانات جمع آوری صحیح پسماند نذورات تمامی سطخ خیابان ها و معابر شهر و با دید کلی تر تمامی شهر های ایران پوشیده از ظروف یکبار مصرف می شوند که مشاهده و یادآوری آن باعث ناراحتی خیلی از مردم آگاه و دوستداران محیط زیست می شود. تا چند سال پیش که استفاده از ظروف یکبار مصرف پلاستیکی هنوز در میان مردم متداول نشده بود و مردم نذورات خود را در کاسه های فلزی و بشقابهای ملامینی و استیل توزیع میکردند(ظروفی با قابلیت شستشو و عدم مشکلات زیست محیطی) مشکلاتی برای نظافت و محیط زیست شهر وجود نداشت؛ ولی متأسفانه در چند سال اخیر بنا به عللی چون افزایش تولید ظروف یکبار مصرف پلاستیکی و پایین بودن قیمت این ظروف و همچنین راحتی استفاده از این ظروف (به علت نداشتن مشکلاتی همچون شست و شو و غیره) نذورات بیشتر در ظروف یکبار مصرفی که از جنس پلاستیک می باشند توزیع می گردند که علاوه بر ایجاد مشکلاتی برای سلامتی مردم، اختلالات بسیاری درامر مدیریت محیط زیست و ارایه خدمات شهرداری ها ایجاد می نمایند، که بررسی و حل این معضلات از نظر بهداشتی؛ اقتصادی و مالی بسیار حائز اهمیت می باشند.

راهکار و پیشنهاد:

استفاده از ظروف یکبار مصرف گیاهی، این ظروف یکبار مصرف گیاهی باید با فرهنگسازی جای ظروف یکبار مصرف پلاستیکی را بگیرد.

مزایای استفاده از ظروف گیاهی:

سازگار با محیط زیست(تجزیه پذیری در خاک حداکثر پس از شش ماه)

عاری از هرگونه اثرات مضر مواد پلاستیکی پس از تماس با غذای داغ

بدون هیچ گونه آثار تخریبی بر محیط زیست پس از تجزیه شدن در خاک

تهیه شده از منابع مواد اولیه تجزیه پذیر

عدم وابستگی به مواد نفتی

تقویت و توسعه صنایع کشاورزی

مصرف انرژی کمتر در فرآیند تولید

بیائید تا با کار فرهنگی جهت حذف این ظروف در میان خانواده ها و عزاداران و جایگزین نمودن آن با ظروف یکبار مصرف گیاهی و برای حفاظت از محیط زیست شهر تلاش کنیم.

دیدگاه خود را بیان کنید

Code Image