جهانی اندیشیده ومحلی عمل نمائیم

رشد علوم وتکنولوژی ازیک سو و رشد جمعیت ازسوی دیگر منجربه استفاده بیشترازحد از منابع طبیعی گردیده است و انسان را در راهی قرارداده است که ناخودآگاه موجب بروز آلودگیهای مختلف در طبیعت میگردد وگرمایش جهانی نیز مصداق دیگری از رفتارهای نامناسب انسان بر روی زمین است .

رشد علوم وتکنولوژی ازیک سو و رشد جمعیت ازسوی دیگر منجربه استفاده بیشترازحد از منابع طبیعی گردیده است و انسان را در راهی قرارداده است که ناخودآگاه موجب بروز آلودگیهای مختلف در طبیعت میگردد وگرمایش جهانی نیز مصداق دیگری از رفتارهای نامناسب انسان بر روی زمین است .

شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳  ۰ نظر   ۸۰۱ بازدید

جهانی اندیشیده ومحلی عمل نمائیم

رشد علوم و تکنولوژی ازیک سو و رشد جمعیت ازسوی دیگر منجربه استفاده بیشتر ازحد از منابع طبیعی گردیده است و انسان را در راهی قرارداده است که ناخودآگاه موجب بروز آلودگیهای مختلف در طبیعت میگردد وگرمایش جهانی نیز مصداق دیگری از رفتارهای نامناسب انسان بر روی زمین است . مشکلات زیست محیطی تازگی ندارند اما اخبارمحیط زیستی درجهان ، امروزه توجه ویژه ای به موضوع گرمایش جهانی دارد . همه ما به نوعی دراین رخداد وحشتناک سهیم هستیم و با عملکردخود ، بر این موضوع تأثیرمیگذاریم و عمدتأ تأثیرات منفی . این موضوع یک تهدید جدی برای ساکنان کره زمین محسوب می‌شود و این تهدید اگرچه هر روز با صدای بلندتری فریاد می‌زند که حیات کره زمین و ساکنان آن در معرض خطر است، اما انگار هیچ کس این هشدارها را جدی نمیگیرد. برای نجات زمین ، رفتار انسان باید تغییر کند و رفتارهای سازگارتر وکم خطرتر باید جایگزین شود چرا که حیات همه جانداران برروی زمین مورد تهدید جدی می باشد وحال سؤال اینجاست : آیا حاضریم برای نجات زمین و نهایتاً نسلهای آینده رفتارهای خودرا تغییر دهیم ؟

کره زمین، خانه و محیط زیست همه انسان‌هاست اما خود ما انسانها با عملکردمان به آن صدمه میزنیم و هنوز نمیدانیم که ازهمین لحطه باید جلوی ایجاد صدمات بعدی را بگیریم ، فردا دیر است .

آنچه به گرمایش جهانی معروف شده است ، در حقیقت افزایش میانگین درجه حرارت زمین در نزدیکی سطح آن است. گرمایش زمین باکنترل گاز کربن دی اکسید رابطه مستقیم دارد و کره زمین نسبت به سال های قبل عمر خود گرمتر شده است. گازکربنیک در ارتباط با مساله گرمایش جهانی بسیار مورد توجه است و حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد اثر گلخانه‌ای با منشأ انسانی به این گاز نسبت داده می‌شود. تراکم این گاز حدود ۱۳۰ سال پیش در آغاز انقلاب صنعتی حدود ۲۸۰ppm بوده است. امروزه تراکم این گاز در اتمسفر حدود ۳۵۰ppm است و انتظار می‌رود مقدار آن تا سال ۲۰۵۰ به ۴۵۰ppm برسد که بیش از از ۵/۱ برابر سطح آن پیش از انقلاب صنعتی است. میزان زیاد انتشار گاز کربنیک و رشد انتشار آن حاکی از افزایش گاز کربنیک از منابع انسان و ازجمله سوزاندن سوخت‌های فسیلی و جنگل‌زدایی بوده است؛ بخشی از اشعه های خورشید که به زمین می تابند در دام گاز کربن دی اکسید می افتند و این گاز، انرژی خورشید را به صورت انرژی گرمایشی در می آورد و در اختیار انسان قرار می دهد که مفید است اما وقتی تعداد مولکول های کربن دی اکسید، متان و گازهای دیگر جو زیاد می شود، کره زمین گرمتر و گرمتر می شود. موج گرمایی بوجود آمده یخ های قطبی را که منبع آب کره زمین هستند را آب کرده و روانه اقیانوس ها می کند. با این کار غلظت آب اقیانوس ها به هم می خورد، زندگی آبزیان دچار اختلال می شود و نیز باعث افزایش بلایای طبیعی مانند سیل و رانش زمین و انقراض گونه های زیستی شده و در نهایت باعث تغییر اقلیم می شود.

اخیرا در نشستی که با حضور مسوولان ۴۰ شهر بزرگ و صنعتی بزرگ جهان در سئول برگزار شد، مسوولان تاکید کردند که دولتمردان و شهرداران باید به این نکته توجه کنند که محیط زیست جهان به دلیل انتشار گازهای گلخانه‌ای و بروز تغییرات جوی بشدت در حال نابودی قرار دارد و اگر راه‌حلی برای کاهش این آلاینده‌ها به کار گرفته نشود، زندگی آیندگان بشدت به خطر می‌افتد.
کارشناسان اعلام کردند‌ اگر جهان تا سال ۲۰۵۰ میلادی ۸۰ درصد از انتشار گازهای گلخانه‌ای نکاهد، مردم جهان با بحران غذا، آب، خشکسالی و کاهش بهداشت عمومی مواجه می‌شوند.

به این ترتیب این موضوع کاملا آشکار است که اگر ‌کاری از پیش نبریم، اتفاقاتی ناگوار پدید می‌آید و در صورتی که اوضاع امور از دستمان خارج شود، دیگر نمی‌توان کاری از پیش برد.

عوامل مختلفی درایجاد گرمایش جهانی نقش دارند اما ما براین اعتقادیم که با افزایش آگاهی‌های عمومی، مصرف بهینه سوخت و انرژی، افزایش سطح فضای سبز و جلوگیری از تخریب جنگل‌ها، بازیافت مواد و استفاده از انرژی‌های جایگزین سوخت‌های فسیلی مانند باد و خورشید می‌توان این پدیده و اثرات منفی آن بر زندگی بشر را کنترل کردو آنچه ما دراینجا لازم است تا به آن اشاره کنیم سهم پسماندها در تولیدگرمای جهان است . تولید 3 و نیم میلیون تن پسمانددرجهان وتلنبارشدن آنها ، موجب تولید دی اکسیدکربن زیادی میشود . دفع غیربهداشتی وغیر اصولی پسماندها در میزان آلودگیها تأثیرگذاراست . و بازیافت وتفکیک از مبدأ میتواند در کاهش میزان تولید پسماند و کاهش تولید دی اکسیدکربن نقش مهمی را داشته باشد. نرخ تولید گازهای گلخانه ای از مدیریت پسماند در کشور، در حال حاضر در حدود 17800000 تن معادل دی اکسید کربن می باشدو در صورت اجرای تفکیک از مبدا، بازیافت و یا کاهش در مبدا و بازیافت نرخ تولید گازهای گلخانه ای به ترتیب 7000000 (با صرفه جویی و تولید 86772000 - میلیون بی تی یو) و 7373000 تن معادل دی اکسید کربن (صرفه جویی و تولید-89356000 میلیون بی تی یو ) خواهد بودکه نشان از کاهش بسیاری دارد. لذا ضرورت موضوع کاهش زباله درمبدأ و تفکیک در کاهش گرمایش جهانی ، بیش از پیش مورد توجه قرارخواهد گرفت .

البته جای امیدواری دارد که با ابلاغ سیاستهای کلی محیط زیست از سوی رهبرمعظم انقلاب اسلامی و با اجرای سیاستهای هوشمندانه دولت جمهوری اسلامی ایران ، به عنوان بخشی از جامعه جهانی درمقابله باپدیده گرمایش جهانی گام نهاده و دراین اتفاق مهم سهیم باشیم .

این سازمان همگام با سایر نهادهای دولتی و تشکلهای مردمی حامی محیط زیست معرفی فعالیتهای کم کربن را در برنامه های خود ارائه و بعنوان یکی از جهت گیریهای حرفه ای خود اعلام می نمائیم و درآستانه سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی باردیگر در راستای حفظ محیط زیست ، شهروندان خوب رباط کریم و بهارستان را به کمپین کاهش ردپای کربن ، دعوت نموده و از آنان میخواهیم که با فعالیتهای سنجیده خود در تقلیل کربن به جامانده از فعالیتهای روزانه ، دربرابر تعهدی که به حفظ شرایط زیستی جهانی و درمقابل نسلهای اینده داریم ، پایبند باشیم . ما میتوانیم از همین امروز ردپای کربن خود را کاهش دهیم . ازمصرف سوختهای فسیلی تا بازیافت وکاهش تولیدزباله و ... وبااعتقاد به این شعار « جهانی اندیشیده ومحلی عمل نمائیم » گام خواهیم برداشت .

دیدگاه خود را بیان کنید

Code Image